Newtown House
This renovation to a mid century house at the top of a valley in Newtown is all about the sweeping views of the surrounds, and the balance between the old and the new. The Owners had an emotional connection to the existing house as it had been in the family a long time, so they were keen to retain its spirit, whilst opening up the poky spaces to improve flow and amenity. The double sided glass entry and original fireplace were retained, and the new spaces extended around them. The South side of the house was opened up for the views to be appreciated from all the rooms, including the bathrooms. The spaces were enlarged to remove the previous awkwardness and maximise the use and enjoyment of the areas. Decks and a pool were added to the large north front garden to maximise the experience of the full site.